Hideaways

Cascades-of-Light-BenjaminGarciaSaxe-5

Benjamin Garcia Saxe, designer of the bamboo-ring house, worked with Laura Morelli and students during a workshop at Universidad Veritas in San Jose, Costa Rica, to design and build a project with limited resources and with the goal of creating a space and eliciting human emotions.  Wanting to convey light, space, and movement, the team placed this pavilion in an abandoned city park.  Though it has since been moved to a public space at the university, an original goal was to get people to visit a forgotten place and see it through new eyes.  Called “Cascades of Light,” the pavilion is built with metal framework and recycled plastic string.  From within the pavilion, visitors can relax on the hammock-like structure, see the leaves of the trees and the sky above, and enjoy the light filtering through the plastic strings.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.